Πέμπτη

Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣΑνελήφθης εν δόξη, Χριστέ ο Θεός ημών, χαροποιήσας τους μαθητάς, τη επαγγελία του Αγίου Πνεύματος, βεβαιωθέντων αυτών δια της ευλογίας, ότι συ ει ο Υιός του Θεού, ο λυτρωτής του κόσμου.

Την υπέρ ημών πληρώσας οίκονομίαν, και τα επί γης ενώσας τοις ουρανίοις, ανελήφθης εν δόξη, Χριστέ ο Θεός ημών, ουδαμόθεν χω­ριζόμενος, αλλά μένων αδιάστατος, και βοών τοις αγαπώσι σε. Εγώ ειμί μεθ’ υμών, και ουδείς καθ’ υμών.

------------


Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ανήλθε στους ουρανούς, αλλά δεν εγκατέλειψε το ανθρώπινο γένος, για το οποίο έχυσε το τίμιο Αίμα Του. Μπορεί να κάθισε στα δεξιά του Θεού στους ένδοξους ουρανούς, όμως η παρουσία Του εκτείνεται ως τη γη και ως τα έσχατα της δημιουργίας. Άφησε στη γη την Εκκλησία Του, η οποία είναι το ίδιο το αναστημένο, αφθαρτοποιημένο και θεωμένο σώμα Του, για να είναι το μέσον της σωτηρίας όλων των ανθρωπίνων προσώπων, που θέλουν να σωθούν. Νοητή ψυχή του σώματός Του είναι ο Θεός Παράκλητος, «το Πνεύμα της αλήθείας» (Ιωάν. 15,26), ο Οποίος επεδήμησε κατά την αγία ημέρα της Πεντηκοστής σε αυτό, για να παραμείνει ως τη συντέλεια του κόσμου…

«Η Ανάληψη του Χριστού είναι δική μας ανύψωση και όπου η δόξα της Κεφαλής προπορεύτηκε, εκεί καλείται η ελπίδα του Σώματος».

4 σχόλια:

ioannis vasilefs twn mpastardwn paidiwn twn 8ewn ths ghs είπε...

συνέχησε ''τον καλό αγώνα'' φωτεινή μας που όλλοι μας πρέπει να αγωνιζόμαστε και να ζούμε ''αξίως της κλήσεως, ής εκλήθημεν'',
δηλαδή να κάνουμε και έργα χριστιανικά, δωξάζωντας τον κύριο και να ενθημούμαστε πάντα και αδιαλήπτος την διδασκαλεία του προς εμάς σε αγάπη και σε έργα.

οι άγγελοι του ουρανού πάντα να σε οδηγούν και να μας φω΄τείζεις με την αγάπη σου.

μακια σου πολααα και δασένια.

amazona fotini είπε...

δεν ξεχνώ όσα μου έχεις προσφέρει
και ούτε σταματώ να σ’ ευχαριστώ ... σ΄ ευχαριστώ από καρδιάς
εσύ μου άνοιξες το δρόμο για το έργο του Κυρίου μας
να μάθω να τον δοξάζω και να είμαι κοντά του..

σε ευχαριστώ που είσαι εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Εισαι η φλωγα απ`το κερι
το φως απ`την ψυχη του...

εισαι ο αγγελος που χαμογελα απο το σωμα της αληθειας του!

η αγαπη σου ειναι μαγικη σαν την υπαρξη των ουρανιων αγγελων.

amazona fotini είπε...

γλυκιά μου Κατερινά

σε ευχαριστώ...

να χαμογελάς πάντα..